Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi, az üdítőt, amit a magyar piac számára most Ausztriában, Csehországban és Romániában palackoznak, 2024-től Szentkirályon gyártják majd

- nyilatkozta a cég vezetője. Ahogy a Telex szemléje szerint a Világgazdaságnak Balogh felidézte, az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit 2018-ban szerezte meg az a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), amelyet 2015-ben alapított Balogh Levente és a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale család. Ebbe olvadt be a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A szentkirályi vízgyárban a napokban átadott új PET-palackozója a világ egyik legmodernebb ilyen gépsora, amely alkalmas a Pepsi-termékek előállítására is. Azükség lesz azonban további fejlesztésekre is, köztük víztisztító bázis és szirupkonyha kialíktására.

Az ásványvíz és üdítőital palackozására is alkalmas gép 20-30 százalékkal többe kerül, mint a kizárólag ásványvíz töltésére alkalmas eszköz a savtartalom miatt. Azért vettük meg a drágább berendezést, mert haza akarjuk hozni a Pepsi gyártását

- vallotta meg Balogh, aki felidézte a lapnak azt is, hogy a Pepsi 2015-ben a Soroksári útról került külföldre - ezt a telephelyet jelenleg logisztikai központként használja a magyar ásványvíz cég -, 2024-től azonban a Pepsi is szentkirályi vízből készül majd, amellyel komoly fuvarköltséget és utaztatási időt spórolhatnak meg, további az utakkal is kíméletesen bánnak azáltal, hogy rengeteg tehertől szabadítják meg őket.

70-80 évre elegendő víz van még a felszín alatt, de ez csak a minimum, akár 100 évre is kitolódhat a határ

- osztotta meg a jövőre vonatkozó kilátásokat a szentkirályi vizet illetően Balogh Levente, aki felhívta arra is a figyelmet, hogy "a természetes ásványvíz az utolsó olyan élelmiszeripari termék, amely mindenféle adalék és tartósítószer nélkül kerül az emberi szervezetbe".

A kiemelt kép forrása: a Pepsi Hungary Facebook-oldala