Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön, a hajnali órákban érkezett bejelentés, miszerint egy tengelici házban egy fiatal nő szúrt sérüléseket szenvedett és meghalt. 

A nyomozók a szemle során idegenkezűséget állapítottak meg és emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. A feltételezett elkövetőt a TEK bevonásával keresték és rövid időn belül sikerült elfogniuk.

A Tolna Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel közölte, a Szekszárdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte a 29 éves férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint megölte 24 éves unokahúgát.

Azt írták, hogy a férfi és a nő a nagyanyjuk háztartásában élt. A gyanúsított csütörtök hajnali két óra körül eddig tisztázatlan okból egy körülbelül 20 centiméteres pengéjű késsel többször megszúrta, illetve megvágta a sértettet a nyakán, hastájékán és mellkasán. A nő a vérveszteség miatt a helyszínen meghalt.

A nagymama az unokahúg segélykiáltásait hallva próbált a védelmére kelni, addigra azonban a férfi elmenekült a házból. A gyanúsított az eddigi adatok szerint súlyos mentális betegségben szenved, így a főügyészség indítványozta, hogy a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtsák végre.

Fotó: police.hu