Egy vállalkozó tett bejelentést a rendőrségen 2022. november 14-én arról, hogy a megelőző napokban ismeretlen tettes a munkásainak bérelt balatonfüredi szálláshelyről egy nagy értékű vésőgépet és egy lézeres szintezőt is ellopott, mintegy fél millió forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, a bejelentő egyik alkalmazottját. A korábban Dusnokon lakó 29 éves férfit a nyomozók 2022. március 8-án Kecskeméten elfogták. Gyanúsítottkénti kihallgatása során a munkavállaló elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt, hogy az ellopott munkaeszközöket egy 35 éves fajszi ismerősének adta el jutányos áron, aki azokat tovább értékesítette.

A 29 éves férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének, míg a 35 éves fajszi lakos ellen pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást a rendőrök.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – adta hírül a police.hu.

Grafika: frisshirek.hu