A korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen
- mondta el Darázs Ágnes. Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat. 

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni. A helyettes szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda este közölte, hogy kigyulladt egy hulladéklerakó Cegléd külterületén, az M4-es autóút szomszédságában, a szemét 1500-2000 négyzetméternyi területen lángol - közölte  (OKF). A tűzoltók a vízsugarak alkalmazása mellett munkagépek segítségével próbálják homokkal letakarni a szemetet.

A munkát nehezíti, hogy erős a szél és intenzív füst gomolyog a helyszínen

- ismertette még a tegnap esti állapotokat az OKF szerdán. A Blikk cikkében a közösségi média oldalakról két megrázó képösszeállítást is közölt:

A kiemelt kép forrása: a Farmos Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala