A felhívásban kihangsúlyozzák, hogy az 

ajánlattétel során kizárólag új eszközök ajánlhatók meg.

Ezen kívül pontos leírást adnak az igényekről, persze csakis a tehetséggondozás jegyében, mert a fiataloknak csakis ilyen paraméterű vitorlásokra lenne szükségük:

a hajóknak hatszemélyesnek kell lenniük, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőséggel. Sőt, hogy még jobban behatárolható legyen a kérés, a

hajó a „World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípus” legyen.

Most már csak apróságok: három év garancia, szállítás a révfülöpi vitorláskikötőbe. Az ajánlatokat március 2-ig lehet benyújtani. 

Megtudható a felhívásból, hogy ezen kívül még 18 úszássegítő mellényt, valamint a vitorlások szállítására alkalmas utánfutókat is be akarnak szerezni, persze ezt is az MCC vásárolná.

Az RTL megkeresésére közölték, hogy a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozásának kiemelt helyszíne, amelyet 2022-ben, komoly felújítások után vehettek birtokba a diákok.

„A magas szintű foglalkozásokon túl az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is. A vitorlások beszerzése a több ezer diák oktatását szolgálja. A fejlesztések célja, hogy révfülöpi központunkban egy időben, egy turnusban akár több száz diák is táborozhasson és részt vehessen az oktatásban”

– írták.

Egy apróság befejezésül: 

A révfülöpi ingatlanhoz a kikötő mellett egy kastély is tartozik.

Hogy mi is az MCC? Kiket oktatnak, hogy lehet oda felvételt nyerni? Mik a célok, honnan jutottak meddig? Erről egy oktató nyilatkozott a telex.hu oldalának, ajánljuk az összeállítás átolvasását, most talán még aktuálisabb. Egy idézet, ízelítőül:

„Az MCC nem az Origót olvasó fideszesek fellegvára, ide olyan diákok járnak, akinek nem elég egy Soros nevű madárijesztőt bemutatni és azzal riogatni. Ez a gondolkodó, a vitára hajlamos, és jó esetben ott is meggyőződéses fideszesség fellegvára.”

Fotó: MCC Facebook-oldala