Magyar Péter: Szigorú feltételek a Tisza Párthoz való csatlakozáshoz

Magyar Péter közleménye szerint a Tisza Párthoz és a Tisza Szigetekhez csak szigorú feltételek teljesítése esetén lehet csatlakozni.

A Tisza Párt és a Tisza Szigetek nem fogadnak olyan embereket, akiket szándékos bűncselekmény elkövetéséért elítéltek . Emellett kizárják a parlamenti pártok volt és jelenlegi országgyűlési képviselőit, képviselőjelöltjeit, valamint kormánytagokat és államtitkárokat húsz évre visszamenően . Továbbá nem csatlakozhatnak azok sem, akik az MSZMP, vagy a rendszerváltás előtti állambiztonság bármelyik ügyosztályának, vagy a Munkásőrség tagjai voltak .

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy minden csatlakozni kívánónak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy megfelelnek-e ezeknek a feltételeknek. Ha később kiderül, hogy valaki valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, az illetőt kizárják a pártból és/vagy a Tisza Szigetekből .

Magyar Péter többször is szóvá tette, hogy politikai kalandorok és gyanús alakok próbálnak csatlakozni a párthoz .

Dombóvár volt DK-s polgármestere, Szabó Lóránd, Tisza Szigetet alapított. Szabót korábban sikkasztásért elítélték, de előzetes mentesítést kapott, így nem számít büntetett előéletűnek . Szabó kampányait korábban Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is segítették, és 2023-ig a DK választókerületi alapszervezetét is vezette .

Szabó Lóránd nem kíván a következő országgyűlési választáson tiszás színekben indulni, és a párt elzárkózik a volt politikusoktól .