Távozott Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Balogh Samu

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke, távozik pozíciójából. Az új kabinetfőnök Szentirmai Judit lesz.

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke, bejelentette távozását. Balogh elmondása szerint ő maga döntött a távozás mellett, azonban az Index értesülései szerint Karácsony rúgta ki. A Fővárosi Önkormányzat szerint Balogh nem távozik, hanem más szakmai feladatot kapott Karácsonytól.

Balogh Samu helyét Szentirmai Judit veszi át, aki 2019 óta dolgozik a városházán önkormányzati főtanácsadóként és közigazgatási szakreferensként. Korábban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt.

Karácsony Gergely az elmúlt napokban találkozott Magyar Péterrel és Vitézy Dáviddal. A találkozók eredményeként kompromisszumos megoldásként Vitézy Dávidot is főpolgármester-helyettesnek jelölnék Kiss Ambrus mellett. Magyar Péter azonban határozottan ellenzi Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesi kinevezését.

Gyurcsány Ferenc és több szakszervezet is kiállt Kiss Ambrus mellett, hangsúlyozva, hogy nincs indok a leváltására.

Balogh Samu 2019-ben csatlakozott Karácsony Gergely stábjához, és részt vett a kampányprogram írásában. Továbbra is elkötelezett a főváros iránt, de visszatérésének időpontja egyelőre bizonytalan. Balogh nem közölt részleteket arról, hogy milyen pozícióban folytatja vagy mikor térhet vissza.