Nebula, a hamis tízezreseket áruló csaló nyom nélkül eltűnt az internetről

Keddi cikkünk megjelenése után eltűnt a Telegramról Nebula, aki hamis tízezreseket kínált eladásra. A csaló profilját és csatornáit is törölte, miután cikkünkben lelepleztük tevékenységét.

Nebula azt állította, hogy 50 ezer forintért cserébe félmillió forint értékű, az eredetivel tökéletesen megegyező hamis pénzt postáz. Ügyfeleinek állítólagos üzeneteiről készült képernyőképekkel igyekezett bizonyítani az üzlet valódiságát. A csaló szerint a hamis bankjegyekkel teli csomag gyorsan megérkezik az ügyfelekhez, akik azt tapasztalják, hogy a pénz használható – legalábbis ezt sugallták a csatornáján megosztott videók.

Ez a csalási módszer nemzetközi szinten is ismert. A csalók igazi pénzt mutatnak a felvételeken, de a nagy mennyiség miatt a felhasználók nem hiszik el, hogy valaki ennyi valódi pénzzel játszadozna. Nebula és társai azonban valójában senkinek sem küldenek pénzt, a képek és képernyőképek csupán az átverés részei. Az átutalást végrehajtó ügyfeleket egyszerűen letiltják, és mivel hamis pénzt rendeltek, nem is jelenthetik fel őket.

Egy olvasónk több ismerősének átveréséről számolt be Nebula kapcsán. A következő lépés a rendőrség beavatkozása lenne, azonban az ORFK keddi tájékoztatása szerint nem folyik nyomozás az ügyben.

Oroszországban baleset történt egy harckocsi és egy polgári autó ütközése következtében.

Belgorodban, Berezovka falujában egy orosz harckocsi elgázolt egy Lada Niva típusú személygépkocsit, amelynek sofőrje életét vesztette. A helyi jelentések szerint a harckocsi nem adta meg az elsőbbséget, és egyszerűen áthajtott a szabályosan haladó autón. A tank személyzete ittas állapotban lehetett, a baleset után pedig a sofőr arcába nevettek.

Az orosz hatóságok szerint a Lada sofőrje szívelégtelenség miatt halt meg, de a balesetről készült fotók alapján a gépkocsi motortere és első ülései teljesen összeroncsolódtak.