Halálos baleset a fővárosban: menekülő sofőrt fogtak el

Szombat hajnalban egy Mercedes sofőrje, aki egy pesti szórakozóhelyről indult útnak két utasával, piros lámpán áthajtva ütközött egy szabályosan közlekedő Suzukival, majd menekülésbe kezdett a baleset után Budapesten. A tragikus esemény következtében a Suzuki vezetője életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a baleset a Róbert Károly körút és a Lehel utca kereszteződésében történt. A Mercedes nagy sebességgel hajtott át a piros lámpán, és balról érkezve óriási sebességgel csapódott a Suzukinak. A baleset következtében a Suzuki 47 éves vezetője hétfőn a kórházban elhunyt.

A balesetet okozó 20 éves sofőr és egyik utasa az ütközés után elhajtott a helyszínről, nem nyújtottak segítséget, és nem vállaltak felelősséget a történtekért. A BRFK Bűnügy Bevetési Osztálya végül előkerítette és elfogta a holland állampolgárságú sofőrt és utasát a fővárosban. A Mercedesben ült még egy harmadik személy is, aki a hátsó ülésen utazott, és ő volt az egyetlen, aki nem menekült el a helyszínről.

A mentők és az orvosok mindent megtettek a Suzuki vezetőjéért a helyszínen és a kórházban, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya a gyanúsítottak kihallgatását követően őrizetbe vette őket, és kezdeményezte letartóztatásukat.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy a gyorshajtás és a közlekedési szabályok semmibevétele vezető halálok a közlekedési balesetek között. Az eljárást szakértők bevonásával folytatják, és a BRFK közleményében kijelentette, hogy ezeket a szabályszegéseket ezentúl is tűzzel-vassal üldözni fogják, valamint arra kérnek mindenkit, hogy gondolják át, hogyan vezetnek, mert utólag senki nem tudja meg nem történtté tenni a döntéseinek következményét. A BRFK a Facebook-oldalán egy felvételt is megosztott az esetről, amelyen látható, ahogy a gyorshajtó Mercedes belecsapódik a szabályosan közlekedő Suzukiba.