Ötöt rúgott walesi ellenfelének a Fradi a BL-selejtezőben

Kiütéses győzelemmel kezdte meg 2024–2025-ös Bajnokok Ligája-szereplését a Ferencváros, a magyar aranyérmes hazai pályán 5–0-ra megverte a walesi The New Saintset a selejtező második fordulójának nyitányán.

A Ferencváros a korábbi évek eredményeinek köszönhetően a 2. körben kezdte a Bajnokok Ligája selejtezőjét. A Fradi a kezdőben mindössze egy magyar játékossal, a kapuban Dibusz Dénessel állt fel hazai pályán a walesi The New Saints ellen. Nem volt telt ház, de azért 16 ezren voltak a stadionban.

Ez volt a zöld-fehérek új vezetőedzőjének, Pascal Jansennek az első tétmeccse, és elég pörgős csapatot küldött a pályára. Az első negyedórában már nagy fölényben játszott a magyar bajnok, és csak idő kérdése volt, mikor törik meg a jég. A 15. percben Marquinhos bal oldali beadása után a védők csak felfejelni tudták a labdát, Adama Traoré pedig a forgolódó walesiek között a hosszú felsőbe fejelt (1–0). A folytatásban sem állt le az FTC, Traoré mesterhármasig jutott, a végeredményt pedig két gólpassza után Marquinhos állította be 11-esből. Mindössze 24 perc után már három góllal vezetett a Fradi, a szünet után pedig még komolyabban vette a meccset, és öttel vezetett az FTC.

A visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik Nagy-Britanniában. A párharc győztese a Santa Coloma (andorrai) -Midtjylland (dán) továbbjutójával játszik. Az első meccset a papíroformának megfelelően a dánok nyerték idegenben. A hétfői sorsolás értelmében már azt is tudtuk, hogy ennek a körnek a továbbjutója az UE Santa Coloma (andorrai)–Midtjylland (dán) párharc győztesével csaphat össze a harmadik fordulóban. A vesztes az Európa-liga kvalifikációjában folytatja a szereplését.

Ezzel pedig nem csak a mérkőzés és a párharc dőlt el érdemben, hanem ezzel együtt az is, hogy a Ferencváros sorozatban a hatodik idényében is érdekelt lesz az őszi csoportkör során. Hogy 1995 és 2020 után harmadszor a BL, a 2019, 2021 és 2022 után megint az Európa-liga, vagy 2023 után ismét a Konferencialiga, az még a jövő zenéje lesz. A magyar bajnoknak három kört kell sikerrel vennie, hogy főtáblára jusson a BL-ben.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 16 231 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
gólszerzők: Traoré (15., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
sárga lap: Marquinhos (63.), illetve Williams (50.)