STRAND Fesztivál: Újdonságok és DJ Oti bulija

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a STRAND Fesztivál Zamárdiban, a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében, 25 helyszínnel és több mint 200 programmal készülve a látogatók számára. Az utolsó hónapban a szervezők még több újdonságot is bejelentettek, így a fesztivál kezdete előtt egy hónappal cirkuszi előadásokkal, rekordkísérlettel, Azahriah-val és nemzetközi sztárokkal gazdagodott a kínálat.

A zenei felhozatalban a hazai előadók mellett nemzetközi nevek is színesítik a programot, mint például Chase And Status Dj szettje, Alok és Elderbrook. A STRAND Fesztivál kisebb színpadain is számos előadó lép fel, többek között a vízparti Telekom Kraft Tábortűzön Kiss Tibi és Járai Márk, az FOH Club Stage-en a Smile és a Midlife Crisis, míg a Rádió 1 Stage-en ismert DJ-k szolgáltatnak majd zenét. A Telekom PodcastFest keretében pedig irodalmi, pszichológiai és sport témájú beszélgetések hallgathatók meg, mint például Lackfi János író, költő Csemer Boglárkával, Almási Kitti klinikai szakpszichológus Benkovics Júliával, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó pedig T.Dannyvel beszélget. Emellett kertmozi is várja az érdeklődőket klasszikus és új filmekkel, köztük a Házibuli, a Csinibaba, illetve a Bagossy Brothers Company-10 éve úton című alkotásokkal.

A fesztivál cirkuszi tematikáját a Fővárosi Nagycirkusz előadása, a Rippel fivérek show-ja és a németországi Oakleaf utcaszínházi produkciója erősíti. A látogatók maguk is kipróbálhatják az artisták világát, és egy rekordkísérlet részesei is lehetnek, amely Demjén Ferenc ikonikus dalára vonatozás formájában valósul meg. A fesztivál területén egy óriási csúszda is biztosítja a szórakozást, amely a Nagyszínpad felé vagy a Balatonba vezet. A képzőművészeti helyszínen az Index, a HAB és a Lobenwein Galéria közreműködésével több mint ötven alkotás tekinthető meg.

A STRAND Fesztivál 2024. augusztus 22-24-ig tart, és Zamárdi ad otthont a rendezvénynek. Az eseményen a hazai élvonal kiválóságai mellett, mint például Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, a Valmar, T.Danny és Pogány Induló is színpadra lépnek. Azahriah és a Halott Pénz csak Zamárdiban lép fel nyáron a Balatonon.

Egy másik, a Balaton partján megrendezett eseményen, Sebestyén Balázs DJ Oti néven tartott bulit, amelyről a műsorvezető a Balázsék rádióműsorban mesélt. A fellépés után a műsorvezető nagyon kimerült volt, és elmondása szerint a buliban kijött belőle az elmúlt fél év. A rendezvényen füstgép, tűzijáték, konfettiágyú és óriási strandlabdák is gondoskodtak a hangulatról. Sebestyén Balázs teljesítményével maradéktalanul elégedett volt, bár elismerte, hogy volt egy rövidebb periódus, amit nem érzett olyan jónak.