Erre számíthatunk keddtől a benzinkutakon

Keddtől újabb változás következik be a hazai benzinkutakon; a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken.

A holtankoljak.hu értesülései szerint a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára 2 forinttal, míg a gázolajé 3 forinttal lesz kevesebb. Ez a változás azt jelenti, hogy az átlagárak a következőképpen alakulnak majd:

  • A 95-ös benzin ára 610 forint lesz literenként.
  • A gázolajért pedig 618 forintot kell majd fizetni literenként.

Ez a tendencia folytatódik, így a fogyasztók kedvezőbb árakkal találkozhatnak a kutakon. A szakportál korábban felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban komoly eltéréseket lehetett tapasztalni az üzemanyagok árazásában, a kutakon megjelenő árváltozások több esetben eltértek a nagykereskedelmi árváltozásoktól.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint érdekes, hogy az üzemanyagárak változása mindenkit érint, és sokan véleményt is formálnak róla, miközben más, mindennapi termékek árának alakulását már kevésbé követik nyomon. "Fura ez az üzemanyagtéma, mindenki is ért hozzá, hiszen sokunkat érint a benzin és gázolaj árának alakulása. Közben mégsem firtatjuk azt, hogy a pék mennyit keres 1 kilogramm kenyéren, vagy a fagyiban felhasznált tej ára éppen hogyan változott adott héten. Pedig ezek is sokunkat érintenek" – fogalmazott Bujdos Eszter.