Google frissítések és vizsgálatok

A Google Maps Android alkalmazása 2024-ben átalakul, eltávolítva a teljes képernyős felhasználói felületeket a kártya-alapú elrendezések javára. Az új dizájn kerekített sarkú kártyákat használ a térképréteg kiemelésére, és célja, hogy könnyedebb érzetet kölcsönözzön az alkalmazásnak. Ez a változás széles körben kerül bevezetésre, hogy javítsa a felhasználói élményt és a navigációt az alkalmazáson belül.

A Google Chrome böngésző változtatásokat hajt végre a veszélyes fájlok letöltési folyamatában. A felhasználóknak mostantól egy bonyolultabb folyamaton kell keresztülmenniük a letöltés során, ami növeli a biztonságot. Ha veszélyes fájlt próbálunk letölteni, a böngésző figyelmeztet, és lehetőséget biztosít a letöltés folytatására, de csak miután megindokoltuk a döntésünket. A veszélyes fájlokat piros betűs üzenet jelzi. Ez a funkció még nem érhető el minden felhasználó számára, de a tervek szerint hamarosan mindenki számára elérhetővé válik.

Az olasz versenyhatóság vizsgálatot indított a Google és anyavállalata, az Alphabet ellen, állítólagos "félrevezető és agresszív kereskedelmi gyakorlatok" miatt. A hatóság aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Google hogyan kéri a felhasználói engedélyeket, amit "félrevezetőnek és agresszívnak" ítélnek. Emellett kritizálták a Google-t azért is, mert "hiányos és félrevezető" információkat nyújt.