Fényes nappal, lesötétített szobákban tartották az összejöveteleket

A fiatalabb generációhoz tartozó Weil Andrást kamaszként a Solqlap Budapest formáció, illetve az eklektikus/underground világa szippantotta be. Egyik kedvenc zenei eseménye mindeközben a Mosoni-Duna holtágai között megrendezett, csak csónakkal megközelíthető Taka Tuka Fesztivál.

A Magyar Popkulturális Értéktár új sorozatában a hazai popkultúra jelentős szereplőit kérdezik zenei élményeikről, előadókról, lemezekről, dalokról, koncertekről, fesztiválokról. Weil András, az Ethnofil/Odd ID és a Qualitons billentyűse is válaszolt a kérdésekre. Gyerekkora óta a Kaláka együttes a kedvence, akik erős zenei értékek mentén alkotnak, és akiknek hangzása és attitűdje a mai napig megmaradt. A Solqlap Budapest formációval és az Amoeba együttessel is ebben az időszakban ismerkedett meg, akik szintén nagy hatással voltak rá, és akikkel ma is közös projekteket folytat.

Weil András a Kaláka Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című karácsonyi albumát tartja a legtöbbet hallgatott lemezének, mely nélkülözhetetlen része az adventi és szentesti időszaknak számára. A Qualitons Panoramic Tymes című albuma és a Kistehén Elviszlek magammal című lemeze is a kedvencei közé tartozik. Érdekesség, hogy később mindkét zenekarban játszott, a Kistehénhez egy barátja ajánlotta, a Qualitons esetében pedig egy másik zenész hívta meg.

Weil András kedvenc dalai között szerepel az Új Bála Alimentation Générale című transz jellegű, meditatív elektronikus folyamatzenei dala, amit fényes nappal, lesötétített szobákban tartott szobakoncerteken is hallgatott. Emellett a Mabon Dawud Republic Ay Ay Ay című afrobeat szerzeményét is kedveli, amit egy lemezbemutatón vásárolt meg. Kocsis Bence OIEE projektjének Stays Like This című dalát is előszeretettel hallgatja.

A Taka Tuka Fesztivál áll a kedvenc zenei eseményei között, amely egyedülálló környezetben, a Mosoni-Duna holtágai között került megrendezésre. A Hip To The Game hiphop jam sorozat is fontos számára, ahol élő koncertek után nyílt jam sessionökön vett részt. A Kistehén együttes utolsó nagyszínpados koncertje a 2021-es Fishing On Orfű fesztiválon maradt meg számára a legkedvesebb emlékként.