Belvárosi razziát tartott a rendőrség Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétvégi akciójában kilenc embert fogtak el és tízet előállítottak a belvárosi kerületekben.

A rendőrség a főváros V., VI. és VII. kerületében hajtott végre komplex bűnügyi-rendészeti akciót péntek estétől másnap hajnalig, amelyben csaknem száz rendőr vett részt. Az ellenőrzés során összesen 685 személyt igazoltattak, és a 19 elfogott, illetve előállított személy közül hármat körözés miatt, kettőt kábítószer birtoklásán, egyet engedély nélküli vezetésen, továbbá egyet ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő. Emellett két gyermekotthonból szökött fiatalt is megtaláltak a razzián.

A rendőrök 256 alkoholszondát alkalmaztak, amelyből egy esetben pozitív eredmény született, és az érintett vezetőt mintavételre előállították. Az akció elsődleges céljaként a bűncselekmények megelőzését és megszakítását, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrését jelölték meg.

A BRFK kiemelten kezelte a garázdaságokat, a kábítószerekkel és a prostitúcióval összefüggő bűncselekményeket, és a munkatársak a belváros forgalmas közterületeire, valamint a szórakozóhelyek környékére koncentráltak. A razziában részt vettek a társszervek munkatársai is, akik két belvárosi szórakozóhelyet is ellenőriztek.

A társszervekkel együttműködve a rendőrség 98 taxi tevékenységét és dokumentumait is átvilágította, a BKK taxiellenőrei hét jegyzőkönyvet állítottak ki, és két járművet soron kívüli műszaki vizsgálatra küldtek. A BRFK tájékoztatása szerint minden hónapban szerveznek hasonló nagy létszámú ellenőrzéseket a Belváros-Lipótváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonságának érdekében. A BRFK növelni fogja a rendőrök és járőrözések számát a bulinegyedben, amely nagyjából 1 négyzetkilométert fed le a belvárosban.