Ámokfutó támadás Dabason

Dabason egy férfi baltával rátámadt egy rendőrautóra, majd menekülés közben frontálisan ütközött egy rendőrségi kisbusszal, aminek következtében mindkét jármű totálkárosra tört. Az esetet követően a rendőrök tüzet nyitottak a férfira.

Szombaton Dabason egy 40-es éveiben járó férfi baltanyéllel kezdett szétverni egy rendőrautót, majd amikor a rendőrök megpróbálták őt megfékezni, a férfi beült az autójába és elmenekült. Az 5-ös főúton történt üldözés során az ámokfutó majdnem elütött egy rendőrt, aki ezután rálőtt a menekülő kocsi kerekére, ami után a férfi frontálisan ütközött egy rendőrségi kisbusszal.

A TV2 információi szerint a férfi már egy ideje az autójában élt, mivel a feleségével való viszonya megromlott és elköltözött otthonról. A rendőrség a TV2 információit sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, azonban a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin megerősítette, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást folytat az esettel kapcsolatban.

A helyszínelés során a környéket 12 órán át lezárták, és az ügy részleteit a központi nyomozó főügyészség vizsgálja. A Tények információi szerint a férfi a balesetben megsérült, így a mentők egy budapesti kórház traumatológiai osztályára szállították, ahol jelenleg is kezelés alatt áll. Az elkövető őrizetét a nyomozó ügyészség elrendelte.