Politikusok az EFOTT fesztiválon

Az idei EFOTT fesztivál nem csak a zenei élményekről, hanem a közéleti szereplők megjelenéséről is szólt. Több politikus is ellátogatott a Velencei tó partjára, köztük Magyar Péter és Vona Gábor is.

Az EFOTT fesztivál sajtótájékoztatóján Hankó Balázs miniszter három fő célkitűzést emelt ki: vonzó egyetemek, sikeres fiatalok és erős nemzet kialakítását. Beszédében kiemelte az egyetemek versenyképességét, az identitásőrzést és a közösségépítést mint fő hatóanyagokat. A miniszter szerint az egyetemek jelentik az innovációs képesség javulásának alapját az innovációs versenyben.

Magyar Péter, a Tisza Párt politikusa is megjelent az eseményen, ahol kritikát fogalmazott meg az óriásplakátok és a standok kapcsán, amelyeket szerinte pénzmosásra használnak a pártok. Beszámolt arról is, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként sokat foglalkozott fiatalokkal, és három fia van, akik közül a legidősebb éppen az El Caminót teljesíti. Magyar Péter a fesztiválon Azahriah koncertjét és Korda György fellépését tervezte megnézni.

Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője örömét fejezte ki a magyar zenekarok jelenléte miatt az EFOTT-on, és elmondta, hogy a nemzeti rock szubkultúra zenekarai, mint a Romantikus Erőszak és a Nemzeti Hang a kedvencei. Beszélt arról is, hogy a fiatalok körében a Mi Hazánk a legnépszerűbb párt, és érdeklődéssel várja, hogy a Tisza Párt megjelenése után hogyan alakul ez a helyzet.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok képviselője, aki maga is rockzenész, elmondta, hogy az EFOTT nem az ő világa, mivel kevés a hardcore rock és metal felhozatal. A Jobbik Ifjúsági Tagozatának meghívására érkezett, de a Rockmaraton és a Fezen jobban megfelel az ízlésének. Beszámolt arról is, hogy rendszeresen látogat koncerteket, és a nyári időszakban gyakran dobol is.

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke szerint a szórakozás az olvasás, és bár a koncerteket szereti, nem biztos, hogy magánemberként kilátogatna a fesztiválra. Politikusként azonban fontosnak tartja a részvételt, és szeret a fiatalokkal beszélgetni.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is képviseltette magát az EFOTT-on, ahol Döme Zsuzsanna társelnök és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is megjelent.

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület is jelen volt, ahol Kocsis-Cake Olivio politikus is részt vett a programokon. A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas standjánál Orbán-tetkó is elérhető volt, míg az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas standjánál Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is felbukkant.