UEFA meglepő klubvilágranglistát tett közzé

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján közzétett legújabb klubvilágranglistán az angol bajnoki címvédő Manchester City áll az élen, míg a legjobb magyar csapatként a Ferencváros az 55. helyen szerepel.

A ranglista, amely a 2020/2021-es szezontól kezdődően veszi figyelembe a csapatok teljesítményét, és elsősorban az elmúlt négy év eredményein alapul, a Manchester Cityt találta a legjobbnak. Őket követi a Bajnokok Ligáját idén májusban megnyerő Real Madrid a második, és a Bayern München a harmadik helyen, annak ellenére, hogy a bajor csapat legutóbbi szezonja nem volt a legjobb.

Az FC Liverpool, amelynek játékosa a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, a negyedik helyen áll. Az RB Leipzig, ahol Willi Orbán és Gulácsi Péter játszik, a 13. helyet foglalja el a ranglistán. Az AS Roma ötödik helyezése, valamint a Villarreal hetedik helyezése meglepetésként hat, akárcsak a kilencedik helyen álló Chelsea, amely nem a legjobb éveit éli.

A magyar csapatok közül a bajnoki címvédő Ferencváros a 55. helyen található, ami kiemelkedő teljesítménynek számít a nemzetközi mezőnyben. A Fradi jelenleg olyan neves klubokat előz meg, mint az Aston Villa, a Freiburg, a Galatasaray, a Monaco, a Girona vagy éppen a Newcastle United.

Az UEFA klubranglistájának első 20 helyezettje között olyan neves klubok szerepelnek, mint a Paris Saint-Germain a hatodik, a Borussia Dortmund a nyolcadik, az Internazionale a tizedik, vagy az Atlético Madrid a 17. helyen. A lista további részletei az UEFA hivatalos honlapján érhetők el.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!