A haldoklók utolsó látomásai

Julie McFadden hospice nővér beszámolója szerint a haldokló betegek gyakran látják elhunyt szeretteiket, barátaikat és háziállataikat életük utolsó pillanataiban.

Julie McFadden, aki több mint öt éve dolgozik a hospice-ellátás területén, megosztotta tapasztalatait arról, hogy a haldoklók gyakran számolnak be neki elhunyt szeretteik megjelenéséről. Elmondása szerint a betegek olyan vigasztaló üzeneteket hallanak ezektől a látomásoktól, mint például „Hamarosan érted megyünk” vagy „Ne aggódj, segítünk neked” .

A nővér, aki korábban több mint egy évtizedig intenzív osztályon dolgozott, egy évvel ezelőtt kezdett el részleteket megosztani a munkájáról a TikTokon, ahol mára többmilliós követőtáborra tett szert . A hospice-ápolás során a halál közelében lévő betegek fájdalmának és szenvedésének csökkentése a fő cél, és Julie szerint rendkívül gyakori, hogy a betegek halottakat látnak .

Ez a jelenség annyira gyakori, hogy a hospice-oktatási csomagokban is szerepel, amelyeket a betegek és hozzátartozóik kapnak, bár a pontos okát még nem sikerült megfejteni . Julie elmondása szerint ezek a látomások általában egy hónappal a beteg halála előtt kezdődnek, és a betegek csak ők látják és hallják ezeket a megjelenéseket, legyen szó álmokról vagy ébrenlét állapotáról .

A betegek gyakran megkérdezik az ápolókat, hogy látják-e ők is, amit ők, de ezek a látomások kizárólag a betegek számára láthatóak . Julie hangsúlyozza, hogy a betegek általában nem félnek ezektől a látomásoktól, sőt, a megnyugvást nyújtanak számukra, és szerinte nem hallucinációkról van szó, mivel a betegek ilyenkor éberek és tájékozottak .