„Csicskító” pofonnal kényszerítette koldulásra lakótársát egy fiú Szabolcsban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök őrizetbe vettek egy 17 éves fiút, aki hónapokon keresztül kényszerítette 13 éves lakótársát koldulásra, valamint házimunkák elvégzésére. Amennyiben a fiatalabb fiú nem fogadott szót, a bántalmazó egy "csicskító" pofonnal győzte meg arról, hogy nincs más választása.

A gyermekvédelmi szolgálat feljelentése nyomán indult eljárás során kiderült, hogy az idősebb fiú erőszakkal és fenyegetéssel bírta rá a gyengébb kiskorút, hogy engedelmeskedjen neki. A kapott pénzt és élelmiszereket elvette tőle, és saját céljaira használta fel.

A kényszerítés nem csak a koldulásra terjedt ki, hanem a házimunkákra is, mint például mosogatás és ágyazás. A gyanúsított távolról figyelte a koldulást, hogy biztosítsa a fiatalabb fiú engedelmességét.

A 17 éves fiú közel egy évig tartotta rettegésben lakótársát, míg az a sokadik bántalmazás és kizsákmányolás után segítséget kért gyámjától. Az intézmény, ahol éltek, azonnal értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanújával hallgatta ki a fiút, aki őrizetbe került, és a bíróság elrendelte a letartóztatását. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet, hogy kiderüljön, voltak-e további áldozatok, vagy más bűncselekmények is történtek-e.