"Utoljára játszottam ma az Átrium színpadán..." - Hevér Gábor és Stohl András búcsúja

Szeptembertől új társulatok veszik át az Átrium színház működtetését, és az eddig megszokott színdarabok is új köntösbe bújnak. Az Őrült nők ketrece című darabbal búcsúztak el tegnap este a színpadtól Hevér Gáborral és Stohl Andréssal az élen.

Az Átrium színház, amely korábban nem kapta meg a várt több százmillió forintos támogatást, kénytelen volt bejelenteni, hogy becsukja a kapuit. Ennek ellenére sikerült megoldást találni a teátrum megmentésére. Szeptembertől az Átriumot a Pintér Béla és Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda fogja működtetni, céljuk pedig egy minőségi és sokszínű műsor-politika kialakítása.

Az utolsó előadás és a búcsú

A színház 2024 szeptemberétől új koncepcióval és megújult formában tér vissza. Az Őrült nők ketrece című darab utolsó előadásával búcsúztak el a színészek, köztük Hevér Gábor, aki egy érzelmes és humoros videóban köszönt el a közösségi oldalán. A videóban Kovács Máté, Nyomárkay Zsigmond, Ivanics Tamás, Fehér Tibor és Stohl András is megjelentek, és egy párbeszéddel köszöntek el a nézőktől.

Hevér Gábor a következő kérdést tette fel társainak: "Na srácok, ez az utolsó előadásunk itt. Mit gondoltok? Szomorúak vagytok?" Mire egyöntetű válasz érkezett: "Nem." Hevér azonban hozzátette: "Én azért egy picit igen, mert 11 évig játszottam itt, aztán ennek ma vége..." Stohl András szarkasztikusan megjegyezte: "Hát, jobban kellett volna játszani, akkor nem lenne ez a helyzet." Hevér kérdőn nézett rájuk: "Tudom, tudom, ebben igazatok van. Szerintetek ezt a közepes szintet sem értem el?" Buci, nőnek sminkelve, biztatta: "Van még egy felvonás, most még talán meg tudod csinálni, próbáld meg!" Hevér reménykedve kérdezte: "Szurkoltok nekem?" A többiek határozottan válaszoltak: "Nem!" Hevér posztjában ironikusan így fogalmazott: "Együttérző kollégák… Stohl még a saját dumámat is ellopta. Utoljára játszottam ma az Átrium színpadán.".

Alföldi Róbert, a musical rendezője, pénteken tette közzé Facebook-oldalán, hogy a bemutatójának 10. évfordulóján búcsúzott a darab az Átrium színháztól. "Nem vagyok szomorú, hiszen olyan helyzet van, hogy nincsen vége, visszük az elmúlt évek csomagját tovább az új helyre – itt a lehetőség – szárnyaljunk. Ősztől a RAM-ban, Újlipótvárosban!" – hívta fel rá a figyelmet Alföldi.