Mongol késelőt fogtak el Budapesten

A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége sikeresen elfogta a veszélyesnek tartott mongol állampolgárságú J.T-t egy budapesti fesztiválon. A 21 éves férfit a mongol hatóságok már egy ideje körözték, miután két embert megkéselt egy ulánbátori szórakozóhelyen, és több bűncselekmény, köztük huliganizmus, vandalizmus, rongálás és fosztogatás miatt is keresték.

A mongol hatóságok értesülései szerint a körözött férfi Magyarországon rejtőzködhetett, ami intenzív bűnügyi információcserét indított el a két ország között. A mongol társszervek a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) segítségével kérték a magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának támogatását az elfogás érdekében.

A KR NNI nyomozóinak olyan információ jutott a birtokába, hogy J.T valószínűleg egy budapesti fesztiválon jelenhet meg. Tekintettel arra, hogy a férfit veszélyes bűnözőként tartották nyilván, a TEK műveleti egysége 2023. július 7-én este sikeresen elfogta, a férfi nem tudott menekülni vagy ellenállni.

J.T-t a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és a kiadatásáról a későbbiekben hoznak majd döntést.

Az elfogásáról készült videót itt tekintheti meg.