Színdarabot inspirált Karsai Dániel gyógyíthatatlan betegsége

Péntek reggel az ATV Start műsorában egy különleges színdarabról esett szó, amely Karsai Dániel gyógyíthatatlan betegségét dolgozza fel. A darabot maga az alkotmányjogász is segített létrehozni, aki ALS-ben szenved.

A színdarab rendezője, Szenteczki Zita és Karsai Dániel testvére, Karsai Péter a tévéműsorban meséltek a projektről. Karsai Dániel betegségéről szól a darab, akit körülbelül két éve diagnosztizáltak amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS), egy halálos idegrendszeri betegséggel.

A rendező elmondta, hogy a darabot úgy állították színpadra, hogy az személyes legyen és Karsai Dániel sorsán túlmutató üzenetet is hordozzon.

A színdarab előkészületei tavaly augusztusban kezdődtek, amikor Karsai Dániel papírra vetette a jeleneteket. A közös munka Karsai György, a két férfi nagybátyja és neves színházi szakember ajánlására kezdődött, aki Szenteczki Zitát és Bíró Bence dramaturgot javasolta a projekthez.

Szenteczki Zita elmondása szerint eredetileg csak közös beszélgetéssorozatot és gondolkodást terveztek, nem színdarabot. Karsai Péter hozzátette, hogy a darab megalkotása és megtekintése egyaránt katartikus élmény volt Daninak és a nézőknek is, amiért az emberek színházba járnak.