Romantikus horvátországi utazás Lakatos Márkéknál és a helyi állatvédelmi helyzet

Lakatos Márk és új kubai párja, Alain, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a horvát tengerparton, ahol a naplemente és a delfinles mellett hajókázás is színesítette a romantikus programot.

A Blikk információi szerint Lakatos Márk, aki nemrég még titokzatosan csak annyit árult el, hogy "alakulóban van valami", most már nyíltan vállalja új kapcsolatát egy kubai férfival. A stylist és a sármos szakács, Alain, januárban ismerkedtek meg a Karib-térségben, ahol Alain isteni falatokkal hódította meg Márk szívét.

A műsorvezető kubai látogatása után Alain Magyarországra érkezett, de a turista vízuma csupán 90 napig érvényes, amennyiben jó magaviseletet tanúsít. Márk és Alain ezért igyekeznek minden együtt töltött percet kihasználni, és Európa legszebb helyeit bejárni.

A pár legutóbbi állomása Horvátország volt, ahol egy hajókázás során a naplementében még delfineket is sikerült megfigyelniük. Az Instagram-sztorijukban megosztott szerelmes fotón és videón is látható, hogy a romantikus hangulatot hangulatos zene is kísérte.

Horvátország azonban nem csak a romantikus utazások helyszíne, hanem komoly állatvédelmi kihívásokkal is szembesül. Az Állatbarátok nevű horvát civil szervezet szerint évente több mint tízezer háziállat kerül utcára az országban. A helyzet javítása érdekében a szervezet 2002 óta kampányol az állatok magára hagyása ellen.

Luka Oman, a szervezet elnöke szerint sürgősen szükség van az állatvédelmi törvény megváltoztatására. Horvátországban idén áprilisban lépett életbe egy új törvény, amely börtönbüntetést ír elő az állatok magára hagyásáért és eltiltja az állatkínzókat az állattartástól. Oman reméli, hogy a törvény hatására az emberek felelősebben gondolkodnak majd állatvásárlás előtt, és a módosítások további pozitív változásokat is hoznak majd az oktatás és a prevenció terén.

A szervezet hangsúlyozza, hogy a törvény betartására van szükség egész Horvátországban, hogy minden város és járás egyformán teljesítse törvényi kötelezettségét, ellenőrizze a kötelező mikrochip meglétét, tájékoztassa az állampolgárokat az állatvédelmi rendelkezésekről, és finanszírozza a kutyák és macskák ivartalanítását.