Jákob Zoltán: A pénz és a szabadság élvezete

Jákob Zoltán üzletember idén már több helyen is megfordult: Balin, Párizsban, a Balatonnál, és hamarosan Szantorinire utazik a lányaival. A Story magazinnak adott interjújában beszélt az utazási szokásairól, valamint arról, hogy bár szereti az ötcsillagos hoteleket és nem adja alább, nem költene már vagyonokat egyetlen éjszakára, és ritkábban használ magángépet, mivel az első osztály is tökéletes számára.

Jákob Zoltán elmondása szerint a társaság a legfontosabb, amikor pihenésről van szó, és a gasztronómiai élményeket is előtérbe helyezi. Megosztotta, hogy egy balatoni étteremben jobb élményben volt része, mint egy három Michelin-csillagos párizsi étteremben, ahol a dresszkód miatt különcnek érezte magát.

Az üzletember szerint a pénz szabadságot és spontaneitást biztosít számára, de a fényűzés iránti vágya az évek során csökkent. Említést tett egy régebbi esetről, amikor Hawaii legdrágább szállodájának legdrágább szobáját bérelte ki, ami nem hozta meg a várt örömöt, de az élmény megtanította, hogy nincs szüksége ilyen típusú extravaganciára.

Jákob Zoltán a nyári terveiről is beszélt: Európában marad, de ősszel Dubajba utazik, és érdeklik a távoli célpontok is, mint Mauritius, Dél-Afrika és Dél-Amerika. A Balaton Soundra igyekezve nyilatkozott, hogy a Balaton is tökéletesen megfelel számára, és idén már Siófokon és Balatonfüreden is nyaralt. Görögországba, Szantorinire a lányaival utazik, ahol még ő maga nem járt, de a lányainak konkrét elképzeléseik vannak, hol szeretnének megszállni és mit szeretnének megnézni. Az üzletember hozzátette, hogy a nyaralás elsősorban az élménygyűjtésről fog szólni.