Apró drón, nagy pusztítás: Orosz T-80BVM harckocsi megsemmisülése

Az ukrán és orosz drónok folyamatosan okoznak meglepetéseket a harctéren, és most egy kis drón is képes volt megsemmisíteni egy orosz T-80BVM harckocsit, ami Oroszország egyik legmodernebb páncélosa.

A harctéri események során egy apró ukrán drón sikerrel támadott meg és semmisített meg egy T-80BVM harckocsit, ami az oroszok egyik legfejlettebb páncélosa. A T-80-as széria gyakran tévesen kevésbé modernnek titulált T-90-es harckocsiknál komplexebb és drágább páncélosokat jelent, míg a T-90-esek előnye az olcsóság és a gyorsabb, nagyobb számban történő gyártás.

A T-80BVM a széria legújabb változata, melynek első példányait 2017-ben állították hadrendbe az orosz fegyveres erőknél. A mostani incidens során egy ukrán FPV-drón szerencsés találattal érte el a harckocsi lőszertároló részét, ami a torony és a páncéltest találkozásánál helyezkedik el. A találat következtében a lőszer azonnal felrobbant, és a harckocsi darabokra hullott.

Az eseményt egy videó is rögzítette, amelyen látható a drón által okozott pusztítás. Az ukrán drónpilóták célzott támadása és a lőszer robbanása következtében a T-80BVM harckocsi teljesen megsemmisült.