Étterem, ahol a rántott csirkemellbe székelykáposztát töltenek

A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.

Jáki úr nagyon szereti a hasát, és a főzést is, mint erőből történő, tesztoszteron központú tevékenységet értékeli. Nem járhat bárhova étterembe, de a belvárosi Final Table nevű hely kivétel, ahol minden kívánsága teljesülhet. Az étteremben a személyzet minden gondolatát lesi, és a konyhán nem egyszál bélűek dolgoznak. Jáki úr kényelmesen elhelyezheti termetét, és közvetlen rálátást kap a konyhára, ahol a séf patron minden kívánságát teljesíti.

A séf és Jáki úr egymást túllicitálva kreálják a kompozíciót, amely libamájból, vargányából, tejszínes dijoni mustárból és bélszín raguból áll, melyet joghurtos, baconos, lilahagymás, rokfortos galuskával szolgálnak fel. Az ízek kavalkádja Jáki úr nevét viselő örökbecsű klasszikusként kerül fel az étlapra. A Final Table étteremben a székelykáposztával töltött rántott csirkemell is kapható, amely a helyi séf patron kreativitását dicséri.

Az étteremben kapható további ínyencségek között szerepel a tempurázott királyrák kijevi módra és a paradicsomleves parmezán sorbet-val és stracciatellával. Jáki úr szerint az étterem a gyógyíthatatlan ínyencek számára csábító hely, ahol a végső, megfellebbezhetetlen asztali élvezetek netovábbját kínálják.

Pierre gasztroesztéta. A leírtak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.