Pottyondy Edina kíméletlenül kiosztotta Gyurcsány Ferencet

Gyurcsány Ferenc az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában adott interjút szerdán, amely kapcsán Pottyondy Edina, az influenszer, egy hosszas Facebook-bejegyzésben fejtette ki kritikáját a DK elnökével szemben.

Az influenszer bejegyzésében többek között azt írta: „Ferenc kérem! Egy csöppet sem lepődtem meg azon, hogy az újabb, a legújabb kudarc után sem lép hátra. Miért is tenné? Remekül elvan, élvezi, elfoglaltság az egész családnak. A pártja mindenben támogatja, hiszen ami az elmúlt húsz évben történt ezzel az országgal abban nincs felelőssége, ahogy abban sincs, hogy a baloldal Magyarországon egy romhalmaz. Joguk van így gondolni. És a DK szíve-joga, hogy mindörökké elnökké válassza, vagy fáraóvá, vagy akár félistenné. Hiszen ez egy roppant demokratikus szervezet″ – fogalmazott Pottyondy Edina.

Pottyondy Edina szerint Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter is „azokban a sajtótermékekben azonosítja az ellenséget, amik az ellenzék és a közszolgálati sajtó munkáját végzik”, miközben a DK milliárdos állami támogatást vesz fel.

Az influenszer kiemelte: „Ha tényleg máig nem érti, hogy mi volt a baj a kormányzásával, aminek a végére szitokszó lett a liberalizmus és a baloldaliság, ami csődbe juttatta az országot, ami megalapozott Orbán uralmának, akkor lehet, hogy maga tényleg nem több, mint Orbán hasznos hülyéje” – írta, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc abban bízik, hogy idővel elfelejtik majd az emberek mit tett.

Pottyondy Edina Gyurcsány Ferencet „agresszív, toxikus hazudozónak” nevezte, és kritizálta, hogy az LMBTQ közösség jogait és képviseletét jelölte meg a kudarca egyik okának. Az influenszer szerint a DK elnöke durva, jobboldali-konzervatív álláspontot vett fel, ami a „leggyalázatosabb árulás és cserbenhagyás, amit egy baloldali politikus elkövethet”.

Pottyondy Edina szerint Gyurcsány Ferenc párhuzamot vont a gyurcsányozás és a zsidózás között, ami intellektuális ürességről árulkodik, és kétségbe vonja a politikus beszámíthatóságát.

Az influenszer egy kéréssel is fordult a DK elnökhöz: „Nekem igazából csak egy kérésem van. Ne nevezze magát baloldalinak! Ön egy agresszív, toxikus hazudozó. Nem különb, mint a nemezise. Csak ő sokkal sikeresebb″ – zárta szavait Pottyondy Edina.