Pogány Juditot örökös taggá avatták a kaposvári színházban

Pogány Judit, a kiváló színésznő, aki pályafutása során számos elismerést és díjat kapott, legutóbb a kaposvári Csiky Gergely Színház örökös tagjává választásával részesült hatalmas megtiszteltetésben.

Pogány Judit színészi karrierje a kaposvári színházban vette kezdetét, ahol segédszínészként kezdett, miután az országos Ki mit tud? versenyen felfigyeltek rá. A Nemzeti Színház tagjaként töltött két év után ismét Kaposvárra szerződött, majd szabadfoglalkozásúként több neves színházban is megfordult, többek között az Örkény István Színházban, a József Attila Színházban és a Katona József Színházban. 2004 óta az Örkény Színház tagja.

A művésznőt nemcsak a Nemzet Színésze címmel tüntették ki, hanem Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is elismerték, valamint érdemes művészként és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként is számon tartják. A kaposvári Csiky Gergely Színház Örökös Tagjának választása újabb jelentős elismerés a sok közül, amelyet pályafutása során kapott.

A 2023/24-es színházi évad záróülésén a színház vezetői, dr. Fülöp Péter ügyvezető igazgató és Mészáros Tibor művészeti igazgató értékelték az elmúlt időszakot és adták át a díjakat. Pogány Juditot közelgő 80. születésnapja alkalmából is felköszöntötték, virágcsokrokkal, tűzijátékkal és hatalmas tortával lepték meg, ami teljesen meghatotta a színésznőt.