John Force autója lángra kapott a versenyen

A gyorsulási autóversenyek ikonikus alakja, a 75 éves John Force borzalmas balesetet szenvedett vasárnap este, amikor versenyautója motorja felrobbant, de a pilóta szerencsére túlélte az eseményeket. Az Interesting Engineering beszámolója szerint Force autója 486 kilométer/órás sebességgel száguldott át a célvonalon, amikor a jármű lángokba borult és többször nekiütközött a biztonsági korlátoknak.

A versenyző autója először hajszál híján kerülte el a jobb oldali falat, majd a bal oldali, végül ismét a jobb oldali korláthoz csapódott. A baleset során az autó darabjai szétszóródtak, miközben Force küzdött az autó megállításáért. A felvételen jól látható volt, hogy a motorból kiáramló lángok nem érték el a pilótafülkét, ami lehetővé tette Force számára, hogy életben maradjon és kommunikáljon az orvosokkal, amikor azok megérkeztek a helyszínre.

Force autója, amely 11 ezer lóerős, képes volt mindössze egy másodperc alatt elérni a 100 kilométer/órás sebességet, és négy másodperc alatt akár 531 kilométer/órás sebességre is képes volt. Korábban a versenyző már átélt hasonló baleseteket.