Balatoni betöréssorozat: Elkapta a tulajdonos a sorozatbetörőt

Végigfosztogatta a Balaton déli partján lévő üdülőket egy ötvenes éveiben járó férfi, akit végül egy nyaralótulajdonos tetten ért és a rendőrségnek adott át.

Az ötvenes éveiben járó férfi, aki már korábban is büntetve volt vagyon elleni bűncselekmények miatt, 2023 júniusától kezdődően alig két hét leforgása alatt több balatoni településen is betöréseket hajtott végre. Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron és Szekszárdon is aktív volt, ahol készpénzt és értékes tárgyakat tulajdonított el az ottani nyaralókból és lakóházakból. Az ablakok befeszítésével vagy erőszakos behatolással elkövetett bűncselekményei során összesen közel kétmillió forint kárt okozott a tizenegy sértettnek.

A betöréssorozatnak egy váratlanul hazatérő nyaralótulajdonos vetett véget 2023 júliusában, aki tetten érte a tolvajt, és a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta.

A siófoki nyomozók őrizetbe vették a férfit, akit a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezett, annak ellenére, hogy az ügyészség letartóztatását indítványozta. A Siófoki Járási Ügyészség tizenegy rendbeli lopás miatt állítja bíróság elé a sorozatbetörőt, és a vádiratban fegyházbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást is kért rá. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy tiltsák el a járművezetéstől is, tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt, és vagyonelkobzást is rendeljen el. A vádlott jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, és többszörös visszaesőnek minősül.