Banki akciók diákoknak számlanyitásra

A nyári szünet kezdetével a felsőfokú képzéseket kezdő diákok számára fontos lehet egy jó diákszámla kiválasztása, amelyhez a bankok különböző kedvezményeket és akciókat kínálnak.

A diákszámlák általában kedvezőbbek, mint a felnőttek számára kínált számlák, azonban az átutalásokért díjat és a tranzakció összegének 0,3 százalékát kitevő pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük az ügyfeleknek. Idén azonban két új tranzakciótípus, a fizetési kérelem és a QR-kódos átutalás, vagyis a qvik, lehetővé teszi az ingyenes átutalást a magyar bankok között, így a pénzügyi tranzakciós illetéknek megfelelő banki díj sem terheli az ügyfeleket. A készpénzfelvétel havonta kétszer ingyenes, legfeljebb havi 150 ezer forint erejéig, amennyiben a számlatulajdonos ezt nyilatkozattal kéri és betöltötte a 16. életévét. A bankkártyás vásárlás minden banknál díjmentes, ami szintén előnyös a diákok számára.

A bankok különféle ajándékokkal és pénzjutalmakkal csábítják a diákokat számlanyitásra. Az Erste Banknál például 40 ezer forintos jóváírást és egy táskát kínálnak új számlanyitás esetén, amennyiben a diák aktiválja a bankkártyáját és vállalja a 24 hónapos hűségidőt. A Gránit Bank hasonlóan 40 ezer forintot ajánl, ha a diák a GRÁNIT Diákszámlát nyitja meg és aktivál egy bankkártyát, valamint ötször vásárol vele. Az OTP Bank egy kupont ad, amelyet az OTP Kedvezményprogramon keresztül lehet aktiválni és a Notebook.hu webshopjában vagy üzleteiben lehet beváltani, 25 százalék visszatérítéssel, maximum 30 ezer forint értékben. Az UniCredit Bank 35 ezer forintot és egy MOJO DYNAMITE BT fejhallgatót ígér, ha a diák teljesíti a számlanyitáshoz kapcsolódó feltételeket és a havi 150 legközelebbi megfejtést adók közé kerül.

A bankok által kínált akciók 2024-ig tartanak, és a diákoknak érdemes lehet kihasználniuk ezeket az ajánlatokat a pénzügyeik rendezéséhez.