Rod Stewartot kifütyülték, de kitart Zelenszkij mellett

A Grammy-díjas brit énekes, Rod Stewart németországi koncertjén kifütyülést kapott, amikor a háttérben megjelent Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képe és az ukrán zászló, de ő továbbra is kiáll Ukrajna mellett.

Rod Stewartot a lipcsei koncertjén kifütyülték, amikor a színpad mögött megjelent Volodimir Zelenszkij képe és az ukrán zászló. A Grammy-díjas brit énekes azonban továbbra is támogatja Ukrajnát, és ezt nyilvánosan is kifejezte.

Stewart elmondta, hogy az egész háború alatt támogatta az ukrán népet, kezdve azzal, hogy családtagjai ellátmányt vittek az országba, egészen odáig, hogy otthont biztosítottak egy ukrán családnak az Egyesült Királyságban.

2022-ben Stewart és felesége, Penny Lancaster Berkshire-ben házat béreltek egy ukrán családnak, akik az orosz invázió elől menekültek. Ugyanebben az évben az énekes négy teherautónyi segélyt küldött a lengyel-ukrán határra, két unokaöccse is részt vett a sofőrként, és egy brit humanitárius szervezet segítségével 16 ukrán menekültet szállítottak biztonságba Berlinbe.

A 79 éves énekes korábban is nyilvánosan elítélte az orosz–ukrán háborút, és Oroszországot is rendszeresen bírálta. Legutóbb a Sky Newsnak adott interjújában Vlagyimir Putyin orosz elnököt kritizálta élesen, és kijelentette, hogy "Putyint meg kell állítani". Stewart hozzátette, hogy élete legjobb időszakát éli, amikor a német közönségnek játszik, különleges emlékeket oszt meg, és már alig várja, hogy a hátralévő fellépéseit lejátssza.