Füllkrug lövése egy német drukker karját is eltörte

A német válogatott rajongói örömükben bizonyára nem gondoltak arra, hogy egyikük a nyitómeccs előtt sérülést szenved. Niclas Füllkrug, aki később a skótok elleni mérkőzésen is eredményes volt, a bemelegítés során eltörte egy szurkoló kezét.

Az eset a Welt beszámolója szerint történt, amikor Kai Flathmann, aki a Werder Bremen rajongója, a kapu fölött foglalt helyet, hogy közelről szemlélhesse a mérkőzést. Sajnos az ő számára nem várt fordulatot hozott a bemelegítés: Füllkrug lövése közvetlenül találta el a karját, ami eltört a becsapódástól.

Flathmann, aki erős fájdalmak közepette került kórházba, a Bildnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy még a mentőágyon fekve is énekelte a német himnuszt. Habár a nyitómeccs élőben való megtekintésére már nem maradt lehetősége, az esetet mégis különlegesnek tartja, hiszen ritkán történik meg, hogy egy ismert labdarúgó lövése okozza a sérülést.

A kórházból már kiengedett Flathmann a meccset telefonján követte figyelemmel, és szerencsére a kezelés nem igényelt műtétet, de néhány hétig még gipszben lesz. Füllkrug a történtek után jelezte, hogy sajnálja a balesetet, és hamarosan egy ajándékcsomagot küld a sérült drukkernek, amely egy dedikált mez mellett egy személyes üzenetet is tartalmaz.

Flathmann, bár gipszben, de jelen lesz a Magyarország elleni következő mérkőzésen is, ahol a magyar csapatnak legalább egy döntetlenre van szüksége a továbbjutáshoz. Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa, a Bildnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a magyar szurkolók kreativitása miatt a német csapat számára idegenbeli meccsnek érezheti majd a találkozót, és reméli, hogy a németeknek nem adnak majd annyi lehetőséget a gólszerzésre, mint Svájc ellen tették.

Érdekes, sokak által vitatott tény, hogy a müncheni Allianz Arénában miért szerelték le az Európa-bajnokság idejére a két kapu mögötti védőhálókat, amelyek talán megakadályozhatták volna a balesetet.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!