Semjén Zsolt szerint erősödhet a KDNP Székesfehérváron

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint a helyi KDNP-nek aktívabb szerepet kellene vállalnia, amivel kapcsolatban Semjén Zsolt, a párt elnöke egyetért.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Cser-Palkovics András polgármesterrel telefonon is beszéltek, miután a polgármester egy beszélgetésen kijelentette, hogy Székesfehérváron nem létezik KDNP. Semjén szerint Cser-Palkovics kiváló városvezető, és egy korrekt levelet is írt a történtek után. A levélben Cser-Palkovics elnézést kért a KDNP-től, de kiállt amellett az álláspontja mellett, hogy a párt helyi szervezetének aktívabban kellene részt vennie a város életében.

A KDNP elnöke szerint a polgármester által felvetett probléma helyi jellegű, és a média által felkapott mondatot Cser-Palkovics nem fejezte be az ominózus műsorban. Semjén hozzátette, hogy Cser-Palkovicsnak igaza van abban, hogy a KDNP-nek erősebb szerepet kellene vállalnia Székesfehérváron, és ezen a jövőben dolgozni fognak.

Semjén Zsolt pozitívan tekint a jövőre, és harmonikus együttműködésre számít a városban. Cser-Palkovics András polgármesteri pozíciója rendkívül stabil, hiszen az idei önkormányzati választáson a szavazatok 74 százalékát szerezte meg, ami jelentősen magasabb, mint a Fidesz Európai Parlamenti listájának székesfehérvári eredménye. Ez arra utal, hogy a helyi ellenzéki szavazók jelentős része is támogatja őt.

A KDNP bejelentette, hogy Magyar Péter és a Tisza párt csatlakozása miatt kilépnek az Európai Néppártból, ami a sajtótájékoztatón is szóba került. Semjén Zsolt a konferencián elhangzottakra reagálva kifejtette, hogy a polgármester által említett mondatot nem engedték befejezni, és a média ezt felkapta. Semjén szerint a bocsánatkérő levél nagyon korrekt volt, és telefonon is beszélgettek utána.