Jin, a BTS tagja visszatért a katonaságból

18 hónapos katonai szolgálat után Jin, a világhírű K-pop együttes, a BTS egyik tagja hazatért, és egyből egy élő közvetítésben köszöntötte rajongóit. A BBC szerint Jin a következő napra egy különleges eseményt ígért, ahol egy három órás ölelésmaraton keretében ezer kisorsolt rajongót fog végigölelni Szöulban. Ezt követően egy másik rendezvényen további háromezer rajongóval találkozik majd, ahol az ölelések mellett éneklésre is sor kerül, bár eredetileg Jin háromezer rajongó megölelését szorgalmazta, végül csak ezer személy állhat majd sorba.

A rajongók lelkesedése határtalan, többen közülük hihetetlen szerencsének tartják, hogy részt vehetnek az eseményen. Egy 25 éves rajongó, aki a Fülöp-szigetekről érkezik, sírva fakadt, amikor megtudta, hogy ő is ott lehet Jin visszatérésén.

Azonban nem mindenki örül feltétel nélkül, az eseményt sokan kritizálták a részvételi feltételek miatt. A rajongóknak BTS-albumokat kellett vásárolniuk egy kijelölt weboldalon keresztül, hogy esélyük legyen részt venni a sorsoláson, és minél több albumot vettek, annál nagyobb volt az esélyük egy ölelésre. Kritikusok szerint a BTS menedzsmentje, a HYBE, az eseményt az albumeladások növelésére használta ki.

Jin a BTS legidősebb tagjaként került először sorozásra, a többi tag – RM, SUGA, j-hope, Jimin, V és Jung Kook – is követi majd őt. A kötelező katonai szolgálat miatt a BTS várhatóan csak 2025-ben áll majd újra színpadra, ami jelentős gazdasági veszteséget jelenthet Dél-Koreának. Kim Seok Jin, aki a slágerlistás fiúcsapat legidősebb tagja, 2022 decemberében vonult be a dél-koreai hadseregbe, amelynek egyik kiképzőközpontjában segédkiképzőként szolgált. Az együttes tagjai közül ő az első, akit elbocsátottak a szolgálatából, hiszen másik hat társa még mindig a hadseregben tevékenykedik. A banda így várhatóan csak 2025 júniusában egyesül majd, de a többiek szerdán szabadságot vettek ki, hogy megünnepelhessék Jin hazatérését.

A fiatal előadó a zenei életbe való visszatérését egy élő közvetítéssel indította, ahol a rajongóihoz beszélt, és megköszönte nekik, hogy türelmesen vártak rá. A követők számára az, hogy Jin már nem szolgál többet a hadseregben, egyben a BTS hiátusról való visszatérésének kezdetét is jelenti, azonban többen aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a világ egyik leghíresebb fiúbandája vajon ugyanolyan sikeres lehet-e egy ilyen hosszú szünet után.