Cser-Palkovics András és a KDNP logó hiánya

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere magyarázatot adott arra, miért nem szerepel a KDNP logója a neve mellett, amit László Róbert vetett fel egy konferencián.

A Lakmusz és a Political Capital által szervezett konferencián László Róbert, aki régóta foglalkozik ezzel a kérdéssel, rákérdezett Cser-Palkovics Andrásra, hogy miért nem látható a KDNP logója a neve mellett, hiszen ő az egyetlen nagyvárosi vezető, akinél ez a jelenség megfigyelhető.

Cser-Palkovics a válaszában hangsúlyozta, hogy ő abszolút hívő, római katolikus, majd hozzátette, hogy a valós politikai szervezetek és közösségek mindenhol jelen vannak, és ezzel természetesen a városra utalt. A székesfehérvári polgármester arra utalt, hogy a KDNP nem számottevő szervezet a városában.

A panelbeszélgetésen részt vevő többi politikus, köztük Baranyi Krisztina, Pikó András és Soproni Tamás is élvezettel fogadta a polgármester válaszát, és a közönség is rettentő jót mulatott ezen. Sőt, a nyolcadik kerületi polgármesternek, Pikó Andrásnak szó szerint tátva maradt a szája a válasz hallatán.

A konferencián elhangzottakról készült videó a 444.hu-n jelent meg, ide kattintva megtekinthető.

Cser-Palkovicsnak nem ez az első érdekes megjegyzése, márciusban például a Magyar Nemzetbe szállt bele páros lábbal, mert a kormányközeli lap kritizálta a székesfehérvári hokicsapatot. A polgármester a magyar politikai élet egyik évtizedes rejtélyére is rávilágított, amikor megkérdőjelezte a KDNP létjogosultságát, hiszen a párt mérhető támogatottsággal nem rendelkezik, és a Fidesz szatellitpártjaként semmilyen önálló politikai pozícióval, karakterrel, véleménnyel nem bír.