Történelmi pillanat a Ki vagy, doki? sorozatban

A Ki vagy, doki? című sorozatban szombat este történelmi pillanatnak lehettünk tanúi, amikor először fordult elő azonos neműek közötti csók a sorozat 1963-as kezdete óta.

Az esemény a brit Regency-korszakban, 1813-ban játszódó epizódban történt, ahol Ncuti Gatwa mint Doktor és Jonathan Groff által megformált Rougeg karaktere között alakult ki a különleges kapcsolat. A két férfi karakter eleinte bizalmatlan volt egymással, de a közös ellenség, az alakváltó Chuldurok elleni harc során össze kellett fogniuk.

Az epizód során érezhető volt a feszültség és vonzalom a két férfi között, ami végül Rogue önfeláldozó cselekedetével ért csúcspontjához. Ő élete árán mentette meg a világot, de előtte még egy búcsúcsókkal köszönt el a Doktortól.

A rajongók körében nagy örömet és pozitív fogadtatást váltott ki a két karakter közötti kémiáért, amit a Daily Mail cikkében is kiemeltek.

A sorozat, amelyet eredetileg a BBC hozott létre, jelenleg a Bad Wolf Productions kezében van, és a Disney birtokolja az epizódok streaming jogait.