Kedden is folytatódik a zivataros idő

Kedden a legtöbb helyen felhős reggelre ébredhetünk, de a nap folyamán változékony időjárásra számíthatunk, a felhőzet szakadozik, és több órás napsütés is várható – tájékoztat a Kiderül.

A reggeli órákban elsősorban az ország északnyugati részén, napközben pedig már más területeken is előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar, amelyek különösen az északkeleti harmadban lehetnek gyakoribbak, itt nagyobb eséllyel alakulhat ki felhőszakadás is. A szél főként a zivatarok környezetében érheti el az erős, esetenként viharos erejű széllökéseket.

A hőmérsékletek tekintetében a legmagasabb nappali értékek 20 és 25 fok között alakulnak, míg késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő. A zivatarok fő veszélyforrása a felhőszakadás lesz, kiemelten a hegyvidéki területeken, ahol az egymást követő csapadékgócokból jelentős (30-50 mm, de egy-egy helyen akár ezt meghaladó mennyiségű is) csapadék fordulhat elő. Emellett a zivatarokat viharos széllökés (>60 km/h), valamint apró szemű jég is kísérheti.