Figyelmeztetés az esős időre: több megyét is érint

A mai napra az ország északkeleti részén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre és záporokra, zivatarokra kell számítani, miközben a nyárias meleg továbbra is megmarad.

Szerdán az északkeleti területeken várható több helyen csapadék, míg nyugat felé haladva a felhőzet és a csapadék esélye egyaránt csökken. Az északnyugati szél megélénkülhet, a hőmérsékletek pedig 24 és 29 fok között alakulnak, este 15 és 21 fok közé hűlhet le a levegő.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett többnyire napos időre lehet számítani. Az északi, valamint a nyugati és délnyugati területeken szórványosan alakulhat ki záporeső, zivatar, de erős vagy viharos széllökések csak a zivatarok térségében várhatók. A hőmérsékleti csúcsértékek többnyire 25 és 30 fok között mozognak, bár a nyugati megyékben kissé hűvösebb idő is előfordulhat.

Pénteken a változó felhőzet mellett több helyen, akár többször is előfordulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással. Erős vagy viharos széllökések ismét csak a zivatarok környékén jelentkezhetnek. A hőmérsklet reggel 10 és 16, napközben pedig 21 és 30 fok között ingadozhat, az alacsonyabb értékeket északon és északnyugaton, a magasabbakat délkeleten mérhetjük.