Rendőr lőtte le a vak és süket kutyát

Egy missouri kisvárosban nagy felháborodást keltett, hogy egy rendőr agyonlőtt egy süket és vak si-cu kutyát. A rendőrség szerint a járőr helyesen cselekedett.

Teddy, az ötéves si-cu kutya siketként született és később elveszítette a látását is. Gazdája, Nick Hunter egy ismerősétől fogadta örökbe, aki nem tudta ellátni a hallássérült kutya gondozását. Hunter május 19-én, vasárnap délután barátait látogatta meg egy közeli településen, és kutyáit, Teddyt és Gizmot, a kennelben hagyta.

Amikor Hunter egy barátjától értesült, hogy a Facebookon keresik a kutyák gazdáját, azonnal hazaindult, de mire odaért, egy rendőr már agyonlőtte Teddyt. A gazda szerint Gizmo áshatott ki egy lyukat a kerítés alatt, és Teddy az orrára hagyatkozva követte barátját, miközben nyakörve a kerítésen akadt fenn.

A vak és süket kutya egy szomszéd udvarára tévedt, ahol a tulajdonos nem ismerte fel, ezért hívta a rendőrséget, hogy segítsenek megtalálni az állat gazdáját. A rendőr, Myron Woodson a helyszínre érkezett, és miután nem tudta elfogni Teddyt, két lövéssel megölte. Woodson Hunternek azt mondta, hogy a kutya sérültnek tűnt, és azért lőtte le, hogy megszabadítsa a szenvedéseitől.

A helyi önkormányzat közleményében kiállt Woodson mellett, mondván, hogy a rendőr attól tarthatott, a nyakörv nélküli kutya veszett lehet, és így veszélyeztetheti az emberek egészségét. Hunter azonban állítja, hogy Woodson nem említette neki a veszettség gyanúját, és szerinte a rendőrség csak utólag találta ki ezt az indokot. A férfi ügyvédet keres, hogy beperelje a rendőrséget, és a támogatókkal együtt a városházára vonulnak, hogy Woodson elbocsátását követeljék.