Halálos autóverseny Nyírbátorban

Nyírbátorban egy autóverseny során elütöttek egy gyalogost, aki a baleset következtében életét vesztette. Az ügyben vádat emeltek több személy ellen.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádemelésre került sor egy évvel ezelőtti eset kapcsán, amikor Nyírbátorban autóversenyzők halálra gázoltak egy gyalogost. Az incidens során az egyik jármű vezetője elhagyta a helyszínt, segítséget nem nyújtva.

A vádirat részletei szerint a vádlottak 2023. május 5-én késő este gyűltek össze egy benzinkútnál, majd a Pócsi úton kezdtek el versenyezni. Egyikük megpróbált előzni, de túl későn észlelte az úton átkelő gyalogost, így elkerülte az ütközést. A mögötte haladó autó azonban nagy sebességgel elütötte a gyalogost, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó sofőr megállt és segítséget hívott, de társai elmenekültek a helyszínről. A tragédia során a gázoló sofőr a legjobb barátját gázolta halálra.

A baleset következtében a gyalogos nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínre kiérkező mentők sokáig küzdöttek az életéért, de végül napokkal később a kórházban halt meg. A szülei másoknak ajánlottak fel az épen maradt szerveit, összesen 6 embernek tudtak ezáltal segíteni.

Az ügyészség a halálos balesetet okozó sofőrt gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozásával vádolja, míg a másik autó vezetőjét és utasát segítségnyújtás elmulasztásával. A vádlottak közül a gázoló esetében börtönbüntetést kérik, míg a többi érintett személyre pénzbüntetést javasolnak. Emellett mindkét sofőr esetében több éves vezetéstől való eltiltást is indítványoznak.