Jákob Zoltán Ferrarija lefulladt Budapesten

Jákob Zoltán Ferrarijával akadályozta a forgalmat a budapesti Balatoni úton, miután az autója kifogyott az üzemanyagból és emiatt lefulladt.

A Bors beszámolója szerint a milliárdos kedd délután éppen benzinkutat keresett, amikor az autója egy emelkedőn megállt, mert a dőlésszög miatt nem jutott elég üzemanyag a motorba. Jákob Zoltán elmondása szerint az autó hatvan kilométernyi üzemanyagot jelzett, amikor elindult otthonról, de a Ferrari fogyasztása sok tényezőtől függ, így végül nem érte el a legközelebbi benzinkutat, ami 800 méterre volt.

A bajba jutott üzletembernek több járókelő is segítséget nyújtott, köztük egy teherautós is, aki üzemanyagért indult el. Végül többektől is kapott benzint, és viccesen megjegyezte, hogy ha még egy órát marad, akkor a tankja tele lesz, és nem is lesz szüksége benzinkútra. Jákob Zoltán szerette volna anyagilag is meghálálni a segítséget, de jótevői ezt nem fogadták el, mondván, hogy ő már annyi embernek segített, hogy ezt megérdemli.

Az eset kapcsán a milliárdos tanulságként megosztotta, hogy soha ne induljon el valaki majdnem üres tankkal, különösen olyan autóval, amelynek az orrában van a motor és hátul a tank. Jákob Zoltán az utóbbi időben számos hátrányos helyzetű családon segített az alapítványával, és gyakran lepi meg drága ajándékokkal az embereket.

Jákob Zoltán a világmárkának számító Crystal Nails birtokosa, és gyakran feltűnik a bulvármédiában is, például az RTL Trendmánia szépségszakértőjeként, a Miss World Hungary zsűritagjaként, vagy legutóbb a TV2 A Nagy Ő című műsorában párkereső milliárdosként. Az ország számára talán leginkább ebből a műsorból vált ismertté.