Adrián, a kemecsei áldozat üzenete a kórházból

A kemecsei iskolai erőszak áldozata, a 10 éves Adrián a Nyíregyházi kórházból üzent barátainak, és elárulta, nem kíván találkozni a támadóival.

A kemecsei általános iskola udvarán brutálisan megvert Adrián életmentő műtéten esett át, mely során a lépét is eltávolították. A fiú a műtét után lábadozik, és az RTL Híradónak adott interjúban üzent a barátainak: "Tartsanak ki! Majd hazamegyek és játszunk!". Adrián lelkesen beszélt arról, hogy már alig várja, hogy újra együtt lehessen a barátaival és focizhassanak.

A kisfiú elmondta, hogy bár már egyedül is tud menni, és az étvágya is javul, mégis hiányzik neki a házi koszt és a pecázás. A barátok és a család mellett a közös játék az, ami a leginkább hiányzik neki a kórházi ágyból. Azonban amikor a bántalmazásra terelődött a szó, Adrián elnémult, és arra a kérdésre, hogy szeretne-e találkozni az őt megtámadó lányokkal, határozottan "nem"-et válaszolt.

A Híradó beszámolója szerint a bántalmazókat még nem hallgatták ki gyanúsítottként. Az iskola elismerte, hogy az incidens az egyik szünetben történt, tanárok és az iskolaőr jelenlétében. Jelenleg belső vizsgálat folyik, hogy kiderüljön, hibázott-e az intézmény valamelyik dolgozója.

A kisfiú szülei váltva vigyáznak rá a kórházban, és bár Adrián sokat sír és nagy fájdalmai vannak, az orvosok szerint még hosszú út áll előtte, hogy teljesen felépüljön. A szülők elmondták, hogy sem a bántalmazókat, sem Adriánt nem hallgatták még ki a rendőrök, így az ügy még nincs tisztázva.