Szerbia keményen lép fel az álhírek terjesztői ellen

Egy terrortámadásról szóló álhír terjedése miatt a Szerbiai Belügyminisztérium közleményt adott ki, melyben bűncselekménynek minősítik a pánikot keltő hamis információk terjesztését.

A közösségi médiában elterjedt egy olyan hír, amely szerint egy szerbiai bevásárlóközpont terrortámadás célpontja lehet. Ez váltotta ki a Szerbiai Belügyminisztérium reakcióját, amely a Szabad Magyar Szó vajdasági lap szerint kiadott közleményében figyelmeztetett: a közvéleményt megzavaró és pánikot keltő hamis információk terjesztése bűncselekménynek számít az országban.

A minisztérium felhívja a polgárok figyelmét, hogy amennyiben bármilyen információjuk van a biztonság potenciális veszélyeztetéséről, azonnal értesítsék a rendőrséget. Ezenkívül kiemelték, hogy megerősítették a rendőri jelenlétet a közterületeken és azon helyeken, ahol nagy számban tartózkodnak emberek.

A belügyminisztérium egyértelművé tette, hogy a pánikot keltő személyeket felelősségre fogják vonni, és minden szükséges intézkedést megtesznek a lakosság biztonságának megőrzése érdekében.