Átszakadt egy gát Orszkban

Oroszországban, az Ural-hegységben fekvő Orszk városában átszakadt egy gát, ami miatt megkezdődött a lakosok evakuálása. A városban a gátszakadás következtében több mint négyezer ház kerülhet víz alá.

Az eset pénteken történt, és a helyi katasztrófa-elhárítás jelenleg is azon dolgozik, hogy biztonságba helyezzék az embereket, valamint hogy megerősítsék a gátat. A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint a 230 ezer lakosú városban körülbelül 4200 házat fenyeget az árvíz, ahol körülbelül 11 ezer ember él.

Orenburg városában, amely a terület székhelye, már több mint 300 lakóházat és 750 telket öntött el a megáradt Ural folyó. Szergej Szalmin, Orenburg polgármestere szerint a helyzet válságos, az Ural folyó vízszintje egy nap alatt 91 centiméterrel emelkedett.

Az Orenburgi területen szükséghelyzetet hirdettek ki, és az elmúlt napokban országszerte 3500 embernek nyújtottak segítséget az árvizek miatt. Az áradások nem csak Orenburgban, hanem más uráli régiókban és Kazahsztán határ menti vidékein is komoly pusztítást végeznek.

: (MTI)