A veterán amerikai mesterlövész véleménye az ukrajnai helyzetről

Az Ukrajnában szolgáló amerikai mesterlövész szerint a katonák számára nem a drága fegyverek, hanem a tüzérség és a lőszer a legfontosabb. Jonathan Poquette, aki a 59. motorizált dandár nemzetközi alakulatánál teljesít szolgálatot, a Business Insidernek nyilatkozva elmondta, hogy a lőszerhiány miatt válogatniuk kell a célpontok között, és néha nem is tudják megtámadni az előrenyomuló orosz csapatokat.

Az amerikai veterán katona kifejtette, hogy a tüzérség és a lőszer hiánya miatt a katonák kétségbeesetten keresik ezeket a felszereléseket, és nem érdeklik őket a drágább eszközök, mint például a tankok. Poquette szerint a szövetségesek közötti vita arról, hogy milyen segítséget nyújtsanak Ukrajnának, helyett konkrét kérése van: több lőszert, aknavetőket és tüzérséget szeretne, hogy a katonák hatékonyabban harcolhassanak az orosz erők ellen.

A mesterlövész hangsúlyozta, hogy a fegyverek és a felszerelések tartós hiánya miatt az a legfontosabb, hogy olyan eszközöket kapjanak, amelyek életben tartják a katonákat és megakadályozzák Oroszországot a területek elfoglalásában. Poquette jelenleg egy olyan alakulatnál szolgál, amelyet hivatalosan felderítő egységként tartanak számon, de valójában gyakran frontvonalbeli támadásokra és védelmi feladatokra használják.