Párizsi tragédia: Meghalt a brutálisan megvert 15 éves fiú

Egy 15 éves fiú életét vesztette, miután egy maszkos társaság brutálisan megverte csütörtök délután, a Párizs déli részén található Viry-Chatillonban, az iskolája közelében.

A tragikus esemény akkor történt, amikor a fiú hazafelé tartott, és egy csoport maszkot viselő fiatal támadt rá. A szemtanúk beszámolói szerint a támadók ütötték és rúgták a fiút, ahol csak érték. Egy arra járó személy hívta a mentőket, akik a súlyosan sérült fiút kórházba szállították, ahol sajnos pénteken belehalt sérüléseibe.

A francia rendőrség gyilkossági kísérlet és csoportos, szándékos erőszakos cselekmény gyanújával indított nyomozást, ami arra utalhat, hogy a támadást előre megfontolt szándékkal követték el. A hatóságok már letartóztattak egy 17 éves gyanúsítottat, de a többi támadó kézre kerítése is folyamatban van.

Egy másik, kedden történt incidens is megdöbbentette Franciaországot, amikor egy 14 éves lányt vertek meg annyira, hogy mesterséges kómába kellett helyezni. Az ő ügyében három fiatalt, egy lányt és két fiút tartóztatott le a rendőrség.

: (Le Parisien, BBC) : (BBC)