A világ legidősebb embere, Juan Vicente Perez élete

114 éves korában elhunyt Juan Vicente Perez, aki a Guinness World Records által hitelesített adatok szerint a világ legidősebb embere volt.

A venezuelai férfi, Juan Vicente Perez 2022. február 4-én, 112 éves és 253 napos korában lett a világ legidősebb élő embere. Hosszú életének titkát abban látta, hogy keményen dolgozott, ünnepnapokon pihent, korán lefeküdt, és minden nap megivott egy pohár aguardiente-t, egy erős szeszes italt, miközben mély hite volt és szerette Istent.

Perez 1909. május 27-én született, és 60 éven át volt Ediofina del Rosario Garcia férje, aki 1997-ben hunyt el. A házaspárnak összesen tizenegy gyermekük született, akik további 42 unokát, 18 dédunokát és 12 ükunokát hoztak a világra.

A férfi élete során két világháborút és a Covid világjárványt is megélt. 2019-ben ünnepelte 110. születésnapját, ezzel ő lett az első venezuelai férfi, aki elérte a „szupercentenárius” kort.

Freddy Bernal, Tachira kormányzója, ahol Perez élt, mély szomorúsággal és fájdalommal búcsúzott tőle, mint aki szerény, szorgalmas és békés volt, és aki a családért és a hagyományokért élt.