2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

3 kriptó 1 dollár alatt, amit érdemes megvenni

frisshirek.hu | 2024. február 02. - 12:00
3 kriptó 1 dollár alatt, amit érdemes megvenni

A kriptopénzek világa fantasztikus lehetőségeket rejt magában a szakértők szerint. A legmagasabb profit megszerzéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a befektető egy kellően kiegyensúlyozott, diverzív portfóliót állítson össze.

Három olyan új kriptoprojekt is létezik, amelyek bár eltérő felhasználási móddal rendelkeznek, egy dolog mégis közös bennük: rövid és hosszú távon is képesek lehetnek a folyamatos növekedésre.

Annak, aki mindig is érdeklődött a kriptopénzek iránt és nem riad vissza egy kis kockázattól, ezeket az altcoinokat mindenképpen érdemes megfontolnia.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A bitcoinbányászat izgalmas terület, azonban a BTC atyjának, Satoshinak az elképzelésével szemben mára mindössze egy maréknyi centralizált vállalat kezében van szinte a teljes szektor.

Ezen az áldatlan állapoton változtatna a Bitcoin Minetrix egy korszakalkotó megoldással.

Az Ethereum hálózatát használó BTCMTX tokenek segítségével ugyanis biztonságosan, egyúttal transzparens módon van lehetőség magas hozamra szert tenni a BTC bányászatával.

A Bitcoin Minetrix jelenleg az előértékesítési szakaszában van, azonban várhatóan a következő BTC felezés előtt már több kriptotőzsdén is elérhetők lesznek a natív tokenek. Ezzel egyidőben pedig a stake-to-mine protokoll is bevezetésre fog kerülni.

Ennek segítségével amennyiben valaki leköti a BTCMTX tokeneket, forgalomba nem hozható krediteket kap majd cserébe. Ezeket kizárólag elégetni lehet majd, amit követően felhőalapú teljesítmény kerül majd a számlákra.

Végezetül annak arányában, hogy a befektető mekkora teljesítménnyel rendelkezik, részesülhet a sikeresen kibányászott BTC egy részéből. Vagyis úgy juthat majd hozzá bitcoinhoz, hogy közben az eredeti befektetése is végig elérhető marad.

Ami még talán ennél is jobb, hogy a legnépszerűbb kriptó mellett folyamatosan BTCMTX jutalmakhoz is hozzá lehet jutni. A stakelési jutalmak mértéke idővel ugyan csökkenhet, azonban jelenleg éves szinte több mint 70 százalékos BTCMTX profitra lehet számítani.

A Bitcoin Minetrix csapata mostanáig közel 9 millió dollárt tudott gyűjteni, ami elsősorban a kezdeményezés egyedi felépítésének köszönhető. A projekt magyar nyelvű weboldalán alaposabban is megismerhető a Bitcoin Minetrix.

Meme Kombat (MK)

A nevével ellentétben a Meme Kombat sokkal több egy hétköznapi mém kriptónál, ami már a transzparencia mértékén is meglátszik.

Szemben a legtöbb új kriptóval, a projekt alapítója nem csinált titkot személyazonosságából. Matt Whiteman már számtalan Web3 projekten dolgozott, és minden bizonnyal ez alkalommal is képes lesz áttörő sikereket elérni.

Ez már csak azért is tűnik valószínűnek, mivel a Meme Kombat ötvözi a játékok, a fogadások és a virális mémek világát.

Egyszerűen összefoglalva: a Meme Kombat felhasználói az előértékesítésen megvásárolható MK tokenek segítségével különböző csatákra köthetnek fogadásokat.

Az összecsapások főszereplői a legnépszerűbb mém tokenek kabalái, míg magukat a harcokat különböző szekvenciák alapján egy fejlett mesterséges intelligencia vezényli majd le. A harcok közvetlenül a listázással egyidőben fognak indulni, 11 szereplővel. A felhozatalban többek közöttt megtalálható lesz a Pepe, a Pepe2, a Wojak és a Sponge egyaránt.

A fejlesztők tervei szerint idővel nem kizárólag a harcosok száma, hanem egyúttal a csatázási lehetőségek is bővülni fognak. A fogadási lehetőségek kifejezetten diverzívek lesznek, hiszen nem kizárólag a nyertesre, hanem a csaták egyes részleteire is lehet majd fogadni. Sőt, idővel ezeket a harcokat izgalmas animáció formájában, élőben is lehet majd követni. 

Amennyiben valakinek a harcok és a fogadások nem állnak annyira a közel a szívéhez, abban az esetben sem érdemes lemondani az MK-ról. Állandó passzív jövedelmekért cserébe le is lehet kötni a rendelkezésre álló MK-t, ráadásul a jutalmat off-chain is felveheti majd, aki csatlakozik ehhez a projekthez. 

Ez annyit jelent, hogy más projektekkel szemben, itt nem lesz szükség semmilyen gázdíj megfizetésére.

Köszönhetően az Ethereum hálózatának, az előértékesítésen vásárló befektetők azonnal le is tudják kötni a tokenjeiket. Vagyis az évi 133 százalékos hozam megszerzését akár már most meg lehet kezdeni.

 

A csábító profit sokakat meggyőzött, hiszen a mostanáig csatlakozók közel 80 százaléka azonnal le is kötötte az MK-t. A projekthez a Meme Kombat magyar nyelvű weboldalán is lehet csatlakozni

Sponge (SPONGEV2)

Az első generációs Sponge tokenek először 2023 május első hetében váltak elérhetővé, éppen az ekkor kezdődő mém rally első napjaiban.

A tökéletes időzítésnek, illetve a Sponge szerethető stílusának köszönhtően az apró piaci mérettel rendelkező token hamar a befektetők kedvence lett.

Az induláskor mindössze 1 millió dolláros mérettel rendelkezett a SPONGE, azonban napokkal később már a 100 millió dollárhoz közelített a projekt mérete.

Vagyis akik még időben bevásároltak, azoknak közel 100-szoros hozam ütötte a markát.

Bár a tokenek értéke a kezdeti sikerek után sokat csökkent, ez nem tántorította el a fejlesztőket attól, hogy tovább dolgozzanak az ökoszisztéma tökéletesítésén. Ennek pedig az első jelei most kezdenek megmutatkozni.

A Spongyabobról mintázott altcoin világa fundamentális átalakuláson esik keresztül, aminek során egy új kriptó, a SPONGEV2 kerül bevezetésre. A folyamat egyik különlegessége, hogy az új tokenekhez hagyományos módon nem lehet hozzájutni.

Bár az első generációs Sponge 11 különböző kriptotőzsdén érhető el, a SPONGEV2-t kizárólag a projekt eredeti oldalán keresztül, stakeléssel lehet megszerezni.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy kezdetben csak egy egészen szűk réteg rendelkezzen SPONGEV2-vel, így ismét lehetőség nyílik az akár 100-szoros hozam megszerzésére.

Ez azonban még nem minden, hiszen a SPONGEV2 mellett egy saját play-to-earn játék is érkezik.

Ezzel kapcsolatban még kevés részlet ismert, azonban az biztos, hogy a 2. generációs Sponge tulajdonosai magas jutalmakért küzdhetnek majd meg egymással.

Vagyis a játék megjelenésével a SPONGE már sokkal több lesz, mint egyszerű mém token.

Az izgalmas fejlesztések hallatán a Sponge rajongói aktiválták magukat, ami az eredeti kriptók értékén is tükröződik. Csupán 30 nap leforgása alatt közel 300 százalékkal emelkedett az altcoinok értéke.Ez a folyamat jól mutatja, hogy mennyien rajonganak továbbra is a SPONGE tokenekért.

Sokak szerint ez viszont csak a kezdet, hiszen a SPONGEV2 megjelenésével még ennél is elképesztőbb profit van kilátásban.

Ennek kapcsán a népszerű youtuber, Michael Wrubel szerint akár a 10,000 százaléknál magasabb hozam esélye sem zárható ki a Sponge tokenek egyedi világában

Fotó: Pixabay